Foto: Martin Polák
Karlovy Vary

Chodov – Chodov postupně mění podobu zahrad u všech svých mateřských škol a zároveň je otevírá veřejnosti. Revitalizace se letos dočká zahrada školky U Koupaliště.

Práce začnou zřejmě v první polovině letošního roku. „Revitalizace bude zahrnovat úpravy vegetace, instalace lavic a nových herních prvků, jako jsou trampolíny, kopečky s tunýlky, pískoviště či kolotoč,“ upřesnil místostarosta Luděk Soukup s tím, že autoři pojali projekt zahrady tak, aby dětem připomínala vesmírný prostor.

Náklady jsou vyčísleny na zhruba dva milióny korun, přičemž městu se podařilo získat dotaci ve výši 600 000 korun.

V Chodově jsou celkem čtyři areály mateřských škol, polovina jejich zahrad už má revitalizaci za sebou. V loňském roce se povedlo upravit zahradu ve Školní ulici, kde přibližně za osm milionů korun vznikla herní plocha ve stylu pravěku včetně prvků s podobou dinosaurů.

Poslední školkou, která na přeměnu zahrady teprve čeká, je areál v Nerudově ulici. Také tady ale má město už připravenou studii.

Všechny upravené zahrady bývají v sezóně v odpoledních hodinách otevřené také pro ostatní děti a jejich rodiče.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru