Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Dětský domov v Plesné, který spravuje Dětský domov Karlovy Vary a Ostrov, projde rekonstrukcí. Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání odsouhlasila veřejnou zakázku na obnovu střechy, zateplení objektu a provedení hydroizolace. Stavební práce by měly vyjít na bezmála 18 milionů korun.

„Jedná se o veřejnou zakázku na stavební práce, která bude zadána ve zjednodušeném podlimitním řízení. Budovu dětského domova čeká zateplení a dojde i k výměně střešní krytiny. Zároveň jsme museli řešit problém se zvýšenou vlhkostí soklového zdiva v místě anglických dvorků. Zde bude provedena dešťová kanalizace, drenáž a hydroizolace. Realizace stavebních prací bude probíhat za plného provozu dětského domova s tím, že očekáváme, že v prosinci letošního roku by mělo být vše hotovo,“ upřesnil radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

V Dětském domově Karlovy Vary a Ostrov, který je příspěvkovou organizací Karlovarského kraje, v současné době působí třináct rodinných skupin. Dvě fungují v Ostrově, stejný počet bychom pak našli také v Karlových Varech – Tašovicích, v Dalovicích a v Mezirolí. V Plesné jich pak mají nejvíce, a to celkem pět. O děti se v rodinné skupině starají zpravidla tři pedagogičtí pracovníci a dvě noční tety či strejdové. Nejen vybavením, ale celým způsobem života v domově, se organizace snaží co nejvíce přiblížit životu v běžných rodinách. Ačkoliv při tvorbě dlouhodobé koncepce vychází z přesvědčení, že ústavní výchova nemůže být nikdy, při sebelepší vůli, skutečně dobrým řešením, mohou však nastat okamžiky, kdy v danou chvíli, za daných okolností a na jasně definovanou dobu je to z hlediska zájmů dítěte řešení nejvhodnější.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru