Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarský kraj rozšiřuje balíček dotačních titulů o dva zbrusu nové programy. Jedná se o program na podporu implementace Územní studie Krušné hory – západ a program na snížení počtu černé zvěře na území regionu. V průběhu dubna startuje příjem žádostí i do dalších programů, a to v oblasti regionálního rozvoje a školství.

„První z nových programů jsme připravili za účelem cílené podpory Krušných hor, které se těší velkému zájmu návštěvníků a turistů. V reakci na tento pozitivní trend vznikla Územní studie Krušné hory – západ, která se zaměřila především na dostupnost rekreace a navrhla změny v dopravní infrastruktuře, které zvýší její kvalitu. Z rozpočtu jsme k těmto účelům alokovali částku 3 miliony korun. Z toho jsou 2 miliony určeny na předprojektovou a projektovou přípravu parkovišť a převlékáren a následně i jejich realizaci. Milion pak rozdělíme na přípravu a výstavbu nouzových nocovišť,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení Patrik Pizinger.

Mnoho obcí na území kraje pak trápí přemnožení černé zvěře (divokých prasat). Vznikají neúměrné škody na pozemcích a dochází k možnému ohrožení zdraví a majetku obyvatel. Nový dotační titul tak vznikl právě za účelem snížení jejich počtu. „Žadatelem může být lovec s platným loveckým lístkem a povolenkou k lovu pro příslušnou honitbu. K tomu, abychom žádosti vyhověli, musí ulovit minimálně tři kusy černé zvěře a za každý kus dostane 1000 korun. V rámci programu lze podat maximálně tři žádosti, z toho nejvýše jednu za čtvrtletí,“ doplnil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Karel Jakobec, jenž má v gesci oblast životního prostředí.

Příjem žádostí do programu je vázán na dobu, kdy byla zvěř ulovena. To znamená, že za úlovky evidované od 1. 4. do 30. 6. 2024 lze o dotaci žádat od 1. 7. 2024. Za úlovky evidované od začátku letních prázdnin do konce září se spustí žádosti od 1. 10. 2024. A za prasata ulovená během podzimního období (1. 10. – 31. 12. 2024) budou moci o příspěvek žádat zájemci od 1. 1. 2025.

Podrobné informace k jednotlivým dotačním titulům najdou zájemci na webu Karlovarského kraje v záložce „Dotace“.

Přehled vyhlášených dotačních programů s termínem příjmu žádostí:

  • Program Podpora implementace Územní studie Krušné hory – západ 
    (9. 4.–15. 4. 2024)
  • Program Podpora rozvoje a údržby veřejných zimních tras (9. 4.–15. 4. 2024)
  • Program Podpora rozvoje cyklistické infrastruktury (9. 4.–15. 4. 2024)
  • Program Podpora strojové techniky k rozvoji a údržbě veřejných zimních tras 
    (9. 4.–15. 4. 2024)
  • Program územně plánovací činnosti obcí (9. 4.–15. 4. 2024)
  • Program na podporu základních a středních škol v oblasti prevence rizikových typů chování (16. 4.–22. 4. 2024)
  • Program na podporu získávání odborné kvalifikace učitelů a ředitelů základních a středních škol zřizovaných Karlovarským krajem, obcí nebo dobrovolným svazkem obcí (16. 4.–22. 4. 2024)
  • Program na snížení počtu černé zvěře na území Karlovarského kraje 
    (1. 7. 2024 – 10. 1. 2025, příjem žádostí je vázán na dobu, kdy byla zvěř ulovena)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru