Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarský kraj pokračuje v investicích do regionálního zdravotnictví. Krajští radní na svém posledním zasedání vyhověli žádosti Karlovarské krajské nemocnice a schválili rekonstrukci tamní zubní ordinace, která ve vybraných dnech zajišťuje zubní pohotovostní službu. Veškeré náklady spojené s modernizací vyjdou na 1,5 milionu korun.

„Areál karlovarské nemocnice prochází postupnou proměnou a nyní přichází na řadu i zubní ordinace, která se nachází v blízkosti nemocnice, Zbrojnické ulici a kterou pacienti s akutními obtížemi mohou navštěvovat o víkendu a během státních svátků. Díky úpravám a výměně technického vybavení bude ordinace splňovat standardy moderní stomatologické ordinace a zajistí občanům kvalitní akutní péči. Zároveň poskytne adekvátní zázemí pro potřeby zdravotnického personálu,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Rekonstrukce bude zahrnovat drobné stavební práce spojené s výměnou podlahové krytiny a instalací nového stomatologického křesla. Kromě toho bude obměněna zubařská souprava (tzv. unit), rentgen, monitor, světla a další prvky nutné k ošetření pacienta. Ordinace bude vybavena novým nábytkem a obnovou projde také pracoviště asistentky.

Situaci ve zdravotnictví se Karlovarský kraj věnuje dlouhodobě. Pro lékaře sestavil rozsáhlý balíček benefitů, které mohou čerpat v jakékoliv fázi jejich profesní kariéry. Studentům zubního lékařství poskytuje stipendia ve výši 150 000 korun za rok, s tím, že se snaží lákat absolventy do regionu. Zároveň pomocí dotačního titulu motivuje zubní ordinace, aby mladé lékaře přijímaly do praxe a rozšířily tak kapacity zubařů v kraji. Krajská podpora cílí také na zkušené zubaře, kteří si chtějí na území kraje otevřít a vybudovat své pracoviště. V takovém případě žadatel může čerpat dotaci 1 milion korun. Kompletní přehled poskytovaných benefitů najdou zájemci na webu Lékaři Karlovarského kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru