Foto: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovyrský kraj - Od začátku dubna zasahovali hasiči v Karlovarském kraji celkem u 51 požárů. Z toho bylo deset požárů lesních porostů nebo suché trávy či klestí. Tyto požáry likvidovali hasiči u Chyše, Františkových Lázní, Dolního Žandova, Velkého Luhu, Lokte, Habartova či Horního Slavkova.

Požáry se naštěstí nerozšířily a nezpůsobily větší škody. Počasí v průběhu dubna sice bylo doslova aprílové, kdy se letní teploty střídaly i se sněžením, v následujícím období platí výstraha ČHMÚ, která varuje před slunečným teplým počasím a suchem. To může způsobit vznik požárů především při neopatrném zacházení s otevřeným ohněm. Tyto ohně by aktuálně neměl nikdo zakládat tam, kde hrozí jejich rozšíření, vždy musí být každý oheň neustále pod kontrolou a je vhodné mít k dispozici dostatek prostředků pro zabránění šíření plamenů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru