Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Cheb - V Chebu se uskutečnilo slavnostní předání dokončené stavby s názvem II/214 Modernizace křižovatky Cheb, Podhrad. Jednalo se o celkovou přestavbu stávající stykové křižovatky silnice II/214 a III/2148 v Chebu s odbočkou do obce Podhrad. Celková náklady akce dosáhly částky zhruba 20,8 milionu korun. 

„Cílem tohoto projektu bylo především zvýšení kapacity stávající křižovatky, a to s ohledem na další rozvoj dopravy v tomto a přilehlém území. Jednopruhová okružní křižovatka se čtyřmi rameny nepochybně přispěje také k plynulosti provozu a vyšší bezpečnosti nejen řidičů, ale vybudováním míst pro přecházení také chodců. Práce byly prováděny za částečného omezení provozu, což pro řidiče znamenalo značný diskomfort, věřím ale, že s finální podobou a řešením kruhového objezdu budou spokojeni “ uvedl neuvolněný zastupitel s gescí v oblasti dopravy Jak Bureš.

Stavbu realizovala společnost Algon a. s., která vysoutěžila zakázku v hodnotě 21,6 milionu korun, v průběhu realizace však dosáhla ještě úspory 0,8 milionu korun. Projekt bude financován z rozpočtu Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje spolu s příspěvkem z Evropské unie, ten by měl být zhruba ve výši 13,2 milionu korun.             

„Přes 715 milionů korun pro 21 dokončených projektů z IROP I, a dalších 407 milionů připravených na pět už schválených a jeden podaný projekt v rámci IROP II. To je aktuální skóre naší spolupráce s Krajskou správou a údržbou silnic Karlovarského kraje. Obyvatelé i návštěvníci našeho regionu díky ní budou jezdit zase o poznání plynuleji a bezpečněji,“ rekapituluje Lenka Kyrianová, ředitelka karlovarské pobočky Centra pro regionální rozvoj, které projekty IROP zastřešuje.

Součástí modernizace křižovatky bylo také odvodnění zpevněných ploch, vybudování dělících ostrůvků v místech určených pro přecházení, přestavba propustku pod silnicí III/2148, osazení nového dopravního značení, demolice dvou objektů a provedení přeložky inženýrských sítí.

V návaznosti na další plánovaný rozvoj tohoto území poskytly společnosti Lagarde, Accolade a Panattoni, jež zde působí, příspěvek Krajské správě a údržbě silnic Karlovarského kraje na údržbu a opravy silniční sítě na Chebsku v celkové výši 2,6 milionu korun. V případě společností Accolade a Panattoni se jednalo o částku 1,6 milionu korun. Spediční společnost Lagarde poskytla příspěvek v hodnotě zhruba 1 milion korun.   

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru