Nenechavce zlákal batoh bez dozoru. Majitelka přišla o telefon a peněženku
ILUSTRAČNÍ FOTO: E-DENIKY.CZ
Karlovy Vary

Chebsko - Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů, které obvinili z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Na začátku měsíce únor 2018 přišli oba zmínění muži do jedné z heren v Aši, kde dostali nápad, že by mohli odcizit věci z batohu ženy, která ho nechala ležet na židli. V nestřeženém okamžiku měl tedy pětapadesátiletý muž zakrýt svým tělem židli tak, že na ní nebylo vidět a druhý, třiačtyřicetiletý, muž z ní pak měl vytáhnout mobilní telefon a peněženku, ve které měly být osobní doklady ženy, finanční hotovost přes pět tisíc korun a také platební karta. Oba dva muži pak měli z herny společně odejít a jet k bankomatu v SRN. Zde se jim však pomocí platební karty nepodařilo vybrat žádnou finanční hotovost, a tak přejeli zpět na území České republiky. Zde se jim mělo podařit hotovost vybrat, a to i z toho důvodu, že žena měla mít v peněžence napsaný PIN kód své platební karty.

Případ objasnili policisté z Obvodního oddělení Aš, kteří zjistili totožnost mužů, jež se měli skutku dopustit, na základě výborné místní a osobní znalosti.

Třiačtyřicetiletý muž byl navíc v posledních třech letech za přečin krádeže již potrestán a nyní mu tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce až tří let. Pětapadesátiletému muži pak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Na oba muže podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Okresní soud v Chebu oba muže umístil do vazby.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru