VIDEO: Rejnoci a dalších 150 druhů akvarijních ryb! Podívejte se do největší odchovny v Česku
Antonín Paulus odchovává i sladkovodní rejnoky. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Braňany / Mostecko - Akvaristice se Antonín Paulus věnuje od devadesátých let. Z koníčka se v posledních letech stalo i podnikání. Jeho odchovna sladkovodních akvarijních ryb v Korozlukách a Braňanech na Mostecku je patrně největší v Česku.

„Podporu jsem měl ze strany manželky, která vyrostla v akvaristické rodině. Její tatínek byl zakládající člen mosteckého sdružení. A když máte podporu druhého, tak jde všecko líp,“ říká chovatel Antonín Paulus, když nás provází mezi akvárii. Nyní má na 150 druhů ryb z celého světa.

Jako instalatér si veškeré rozvody vody a vzduchu dělá většinou sám, lepí i akvária a na 3d tiskárně vyrábí potřebné příslušenství. S některými věcmi mu pomáhají kamarádi.

Videoreportáž

https://www.youtube.com/watch?v=TmEq2Wdkj0A

Do provozovny v Braňanech se na rybky můžete přijít podívat, vždy v sobotu od desíti do druhé odpolední. „Může přijít opravdu kdokoliv. Lidé se mohou přijít třeba jen podívat, aby dětem rybičky ukázali. A pokud bude větší zájem, tak jsme schopní otevřít třeba i na dva dny,“ dodává akvarista.

Rybky si tam mohou návštěvníci rovnou koupit, vždy dostanou i dobré rady. Zařízený je i eshop na webu japafish.cz. Není problém posílat ryby i v zimním období.

Vodní odchovance z Mostecka už mají lidé v mnoha zemích. „Bylo to těsně před covidem, kdy si perský princ bral jeden pár modrých mantil do svého apartmánu v Paříži. Jinak naši rejnoci jedou po celém světě,“ dodává Antonín Paulus.

Kudy tam

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru