Některé obce v regionu dostanou peníze na opravy místních komunikací
ilustrační foto: e-deniky.cz
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Nejen silnice II. a III. tříd v regionu, ale také místní komunikace v obcích jsou často ve velmi špatném stavu. Po dohodě se starosty proto Karlovarský kraj připravil nový dotační program na podporu oprav a stavebních úprav těchto silnic. Příspěvek pro 16 žadatelů včera schválilo krajské zastupitelstvo.

„Požadavek na vyhlášení tohoto dotačního programu vzešel od starostů, kterých jsme se ptali, jaké potřeby mají a co občany v jejich obcích trápí. Většina z nich zmiňovala právě stav místních komunikací. Na dotace jsme vyčlenili z krajského rozpočtu 5 milionů korun,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Nakonec se celá částka nevyčerpá, o příspěvky se přihlásilo 16 obcí, které si rozdělí celkem 3 578 500 korun. Jeden ze žadatelů finance nedostal, protože zahájil práce ještě před příjmem žádostí. Maximální výše dotace činila 250 tisíc korun.

„Dotace jsme udělovali prvním rokem a víme o tom, že by bylo lepší, aby obce měly rozhodnutí o udělení dotací dříve, než tomu bylo nyní, protože tak lépe mohou opravy připravit a zrealizovat. Máme v plánu posunout příjem žádostí, aby s opravami komunikací mohli začít už v jarních měsících příštího roku,“ doplnil náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Peníze na opravy a tím pádem bezpečnější provoz v obcích obdrží Dolní Rychnov, Černava, Skalná, Milíkov, Nové Sedlo, Pernink, Merklín, Březová, Velká Hleďsebe, Vlkovice, Mariánské Lázně, Jenišov, Zádub-Závišín, Nejdek, Oloví a Stará Voda.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru