OBRAZEM: Na vlastní kůži: Studenti z Karlových Varů si vyzkoušeli, co obnáší práce ve věznici
4x foto: VSČR
Karlovy Vary

Ostrov - V souladu s memorandem o vzájemné spolupráci a Smlouvou o spolupráci mezi Vězeňskou službou České republiky Věznicí Ostrov a TRIVIS – střední školou veřejnoprávní Karlovy Vary byl v uplynulých dnech realizován první běh učební a odborné praxe šesti žáků této školy.

Po nezbytných poučeních se zaměřením na dodržování bezpečnostních zásad ve Věznici Ostrov se žáci postupně seznamovali s celou věznicí a následně s činnostmi jednotlivých oddělení – s oddělením vězeňské stráže, oddělením výkonu vazby a trestu, oddělením prevence a stížností a správním oddělením. V rámci praxe žáci absolvovali prověrky z tělesné přípravy, které musí absolvovat všichni zájemci o práci ve Vězeňské službě ČR.

1903veznice1

Do zkoušky se zapojili s elánem a se 100% nasazením a i přes zdravotní handicap dvou žáků by všichni splňovali limity pro přijetí. Dále se žáci seznámili s použitím jednotlivých donucovacích prostředků a prošli krátkým školením ze sebeobrany. Největším zážitkem žáků byla účast na ostrých školních střelbách, kdy se po řádném školení seznámili se všemi zbraněmi, které jsou používány ve VS ČR.

1903veznice2

V následujících dnech si měli žáci možnost prohlédnout ubytovny odsouzených, kdy mohli srovnat rozdíly v materiálním zabezpečení běžných ubytoven, ubytoven specializovaného oddělení, cel výkonu vazby, ale i cel výkonu kázeňských trestů. S drogovou komisí prodiskutovali problematiku drog v prostředí věznice a ve spolupráci s pověřeným orgánem VS ČR oddělení prevence a stížností měli možnost pohovořit i s vězněnými osobami.

1903veznice4

Žákům se praxe líbila s tím, že neměli žádnou představu o činnosti Vězeňské služby ČR, práce je zaujala a rozhodně uvažují, že by i jejich pracovní budoucnost mohla právě směřovat do této oblasti. Velice je překvapila strava, která jim velmi chutnala a dále i přátelský a profesionální přístup všech zaměstnanců věznice. Uvedli i jeden nedostatek a to, že praxe byla tak krátká.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru