Muž našel v restauraci telefon a nechal si ho. Může jít za to do vězení
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarsko - Třiadvacetiletý muž z Karlových Varů si měl koncem července tohoto roku přivlastnit cizí mobilní telefon. Nalézt ho měl v areálu restaurace v Karlových Varech.

Namísto toho, aby kontaktoval majitele a mobilní telefon odevzdal, ponechal si ho pro svou vlastní potřebu. Tím jeho majiteli způsobil škodu ve výši kolem 6 tisíc korun. Muž si za výše uvedené jednání vyslechl od policistů z obvodního oddělení Nová Role podezření ze spáchání přečinu Zatajení nálezu.

Za takové jednání ho nyní může soud v případě prokázání viny poslat až na jeden rok do vězení.

PREVENCE:

Trestní zákoník jasně říká, že ten, kdo si přisvojí cizí věc nikoli nepatrné hodnoty, která se dostane do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude v případě prokázání viny potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti. Pokud se dostanete do podobné situace a naleznete jakoukoliv cennou věc a majitel je neznámý, obraťte se na obecní úřad v místě nálezu či na policii.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru