Moderní pokoje, porodní boxy i operační sál.  Karlovarská porodnice vítá maminky i miminka v novém
Karlovarská porodnice vítá maminky i miminka v novém . 2x foto: Krajský úřad Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovy Vary - ​Karlovarský kraj úspěšně završil druhou etapu přestavby gynekologicko-porodnického oddělení v karlovarské nemocnici. Budoucí maminky a jejich děti, ale i zdravotníci, kteří o ně pečují, mají od nynějška k dispozici komfortně vybavené nové pokoje, moderní porodní boxy, operační sál i novorozenecká lůžka. Kraj na akci vynaložil celkem 92, 7 milionu korun s DPH.

„Karlovarská porodnice dnes patří k nejvyhledávanějším v celém okolí. Každý rok tady přijde na svět přes tisíc miminek, v nově otevřených prostorách to určitě bude ještě více. Maminky jistě potěší příjemné prostředí, ale hlavně zdravotní péče na vysoké úrovni. Věřím, že nové zázemí bude dobře sloužit i týmu gynekologicko-porodnického oddělení, který vykonává krásnou, ale často velmi náročnou práci. Všem přeji, aby se tady rodila spousta zdravých a spokojených miminek,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. Karlovarská nemocnice navíc nabízí specializovanou péči i pro případ předporodních obtíží a komplikovaných porodů.

„Každá žena určitě chce mít v okamžicích narození dítěte co nejvíc soukromí a jistotu, že o ni bude co nejlépe postaráno. A přesně to splňuje moderní karlovarská porodnice. Velmi bych si přál, aby zde nejen přibývalo narozených miminek, ale i sester a lékařů, jež přiláká odpovídající kvalita zázemí, o kterém si při přípravách rekonstrukci rozhodovali přímo sami zdravotníci,“ dodal Jan Bureš, krajský radní pro oblast zdravotnictví.

0912nemocnicevary2

Stavební úpravy gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Karlovy Vary provedla společnost Metrostav a. s. Ta se stala vítězem zadávacího řízení, které vyhlásil Karlovarský kraj. Porodnické oddělení má 18 lůžek v nových pokojích, v části pro riziková těhotenství je 4 až 6 lůžek. Kromě toho vznikly 3 porodní boxy, přičemž součástí jednoho z boxů je i speciální porodní vana určená pro ty maminky, jež si budou přát rodit do vody. Na oddělení nechybí porodní operační sál a 6 novorozeneckých lůžek v novorozenecké části oddělení. Zázemí doplnily 4 inspekční pokoje.

“Celkově šlo o velmi náročnou stavbu, protože probíhala za plného provozu. I přesto se našemu personálu podařilo po dobu rekonstrukce zajistit potřebnou péči o maminky na perfektní úrovni, za což si zaslouží hluboký obdiv a poděkování,” řekla Jitka Samáková, předsedkyně představenstva Karlovarské krajské nemocnice. Nešlo přitom o pár týdnů, ale o skutečně dlouhé časové období, jak potvrdil i náměstek hejtmanky Dalibor Blažek. „První etapa rekonstrukce začala už v květnu 2018, kompletně firma dokončila druhou etapu přestavby v listopadu 2019,” shrnul náměstek hejtmanky.

Ani tím ale krajské investice do zdravotnických zařízení zdaleka nekončí. “Na jaře příštího roku také budeme mít hotovo 6 nových operačních sálů v Nemocnici Sokolov a s maximálním úsilím se budeme snažit o to, abychom v co nejkratším čase našli nového zhotovitele revitalizace areálu chebské nemocnice,“ uzavřel Dalibor Blažek.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru