AKTUÁLNĚ: Skončí povinnost venku nosit roušky, rozhodla vláda. Ale ne vždycky
Roušky můžete venku sundat. Ale na zem je neházejte, mohou být infekční. Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

ČR - Po více než dvou měsících sundají Češi venku roušky. Nutné k tomu budou ale některé podmínky. Oznámila to po pondělním jednání Vláda ČR.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na tiskové konferenci po jednání vládních představitelů oznámil, že povinnost mít venku roušky padne 25. května. Nutné ale bude dodržovat odstup dvou metrů. V takovém případě, nebo pokud budete venku se členy domácnosti, nebude ve venkovních prostorách rouška již dále povinná.

Například v obchodech, MHD, kině a dalších uzavřených prostorách povinnost mít zakryté dýchací cesty zůstane. „Venku dobrovolně, ale doporučuji chovat se tak, ať neohrožujeme ostatní, takže mezi lidmi si ji vždy raději nasadit,“ předeslal rozhodnutí vlády již včera ministr vnitra Jan Hamáček.

Roušky jsou v Česku povinné od 19. března. Vláda premiéra Andreje Babiše sice jejich nošení nařídila, obyvatele ale hromadně touto pomůckou nevybavila.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru