Reprofoto video: Policie ČR
Karlovy Vary

Sokolovsko - V polovině dubna letošního roku projížděl policista z obvodního oddělení Sokolov-město ve svém soukromém vozidle a ve svém osobním volnu Sokolovem. Poblíž městského koupaliště spatřil pětatřicetiletého muže, o kterém ze své osobní a místní znalosti věděl, že na něj byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost.

Policista zastavil své vozidlo, vystoupil a pětatřicetiletého muže, který věděl, že se jedná o policistu, vyzval, aby zůstal na místě. Ten na výzvu zareagoval tak, že začal okamžitě utíkat. Policista se za mužem okamžitě rozběhl a při několikaset metrovém pronásledování ho několikrát vyzval, aby zastavil, jinak bude použito donucovacích prostředků. Muž ovšem na výzvy nereagoval. Policista pětatřicetiletého muže nakonec doběhl a svedl na zem. Poté policista mobilním telefonem, který mu poskytla procházející žena, vše oznámil na tísňovou linku policie. Následně na místo dorazili policisté z obvodního oddělení Sokolov-město. Muž byl omezen na osobní svobodě a převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Při tomto zákroku nedošlo k žádnému zranění a nebyla způsobena škoda na majetku.

„Kolega prokázal, že policista je policistou čtyřiadvacet hodin denně, a to i v době, kdy na sobě zrovna nemá uniformu. V době osobního volna se zachoval příkladně a odvedl velmi dobrou práci. Těší mě, že máme ve svých řadách takové policisty,“ uvedl plk. Mgr. Michal Šavrňa, ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru