Cyklista na Karlovarsku skončil nad ránem zraněný v příkopu. Nadýchal přes dvě promile
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarsko - V pondělí 12. dubna v brzkých ranních hodinách na silnici III. třídy č. 209 ve směru od Nové Role na Božičany došlo k pádu cyklisty. Šestatřicetiletý muž měl při své jízdě na kole vyjet mimo komunikaci a následně havarovat v příkopu.

Při nehodě utrpěl zranění, se kterým byl převezen Zdravotnickou záchrannou službou k ošetření do nemocnice. Přivolaní policisté provedli u muže orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla s pozitivním výsledkem, a to s nejvyšší naměřenou hodnotou 2,23 promile alkoholu.

Dopravní nehoda je nadále v šetření dopravních policistů.

Prevence:

Při jízdě na kole je třeba dodržovat pitný režim, ale určitě se však nemá jednat o alkohol. Cyklisté mnohdy zapomínají, že jsou také účastníky silničního provozu stejně jako řidiči vozidel. I jim zákon o provozu na pozemních komunikacích striktně zakazuje požívat před jízdou či během jízdy alkoholické nápoje.

U takto posilněného cyklisty se významně zvyšuje riziko, že havaruje a ohrozí tak své zdraví a mnohdy i život. Alkoholem ovlivněný organismus pomaleji reaguje na podněty. Díky tomu má poté řidič zhoršené reakce, odhad vzdálenosti a dochází k poruše rovnováhy a soustředění.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru