V Chodově řádil zlodějský páreček. V panelácích vytrhávali schránky a brali z nich slevové kupony
ilustrační foto
Karlovy Vary

Sokolovsko - Policisté z obvodního oddělení Chodov sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže, porušení tajemství dopravovaných zpráv a neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru dvaadvacetiletému muži a osmadvacetileté ženě ze Sokolovska.

Dvojice se měla v první polovině března letošního roku zaměřit na poštovní schránky v panelových domech v Chodově. Po vzájemné domluvě měli společně v dopoledních hodinách vyrazit ve čtvrtek 11. března do panelového domu. Měli vniknout do domu, následně vytrhnout zhruba desítku uzamčených dvířek plechových poštovních schránek užívaných nájemníky domu a z těch odcizit slevové kupóny do jednoho z obchodních řetězců. Ještě tentýž den tak měli učinit v dalších pěti případech, a to buď společně, nebo každý sám.

Několik desítek odcizených kupónů jim ovšem zřejmě nestačilo, protože druhý den se opět vydali do ulic Chodova a jejich cílem se znovu staly poštovní schránky. Podezřelý muž si na pomoc vzal i šroubovák, kterým si měl pomáhat poštovní schránky otevírat. Během několika hodin měla dvojice vniknout do desítek poštovních schránek a odcizit řadu slevových kupónů.

Z jedné poštovní schránky měla dvojice odcizit klíče náležící k bytové jednotce. Ve večerních hodinách měla dvojice společně do bytu, který byl dlouhodobě prázdný, vniknout a dva dny ho užívat k bydlení.

Tímto svým jednáním měla dvojice způsobit celkovou škodu přibližně sedm tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí dvojici trest odnětí svobody až na dva roky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru