Krušné hory budou hostit mistrovství světa v lyžařském orientačním běhu
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Krušné hory - Ve dnech 22. – 26. února se v areálech Eduard u Jáchymova a Jahodová louka u Božího Daru uskuteční světový šampionát mladých závodníků v lyžařském orientačním běhu.

Z pověření Mezinárodní federace univerzitního sportu (FISU) bude mistrovství světa pořádat Česká asociace univerzitního sportu (ČAUS) ve spolupráci s Českým svazem orientačních sportů (ČSOS). Na akci je přihlášeno celkem 120 sportovců a jejich trenérů ze 13 zemí světa.

Celkem se bude soutěžit ve čtyřech finálových disciplínách (sprint, stíhací závod, závod s hromadným startem a závod ve sprintu smíšených štafet). Závodní program začne závodem ve sprintu, který je naplánován na úterý 22. února odpoledne. Ve stejný den večer by se přímo v centru akce, tedy v areálu Léčebných lázní Jáchymov, mělo konat slavnostní zahájení. Další závod – a to stíhací na základě výsledků ze sprintu – by se měl uskutečnit ve středu dopoledne. Po dni volna pak budou následovat v pátek smíšené sprintové štafety a vše zakončí krátká trať s hromadným startem.

Mezi největší favority závodu budou patřit aktuální mistři Evropy ze šampionátu, který se konal před několika dny v Bulharsku, Marina Viatkina z Ruska a norský reprezentant Jorgen Baklid. Na startu také samozřejmě uvidíme i reprezentanty České republiky. Bude to čtveřice žen a šestice mužů, mezi nimiž nebude chybět Vojtěch Bartoš, závodník Mariánskolázeňského orientačního klubu.

Na světový šampionát by měly v sobotu a neděli bezprostředně navazovat i dva závody Českého poháru s účastí zhruba 400 závodníků každý den.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru