Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Další mladí lidé se předávkovali HHC. Záchranná služba Karlovarského kraje o víkendu několikrát musela zasahovat u pacientů s intoxikací této látky.

„Během tohoto víkendu evidujeme 7 výjezdu  k pacientům s intoxikaci HHC. Jednalo se o ročníky 2003-2005. Dvě osoby byly ponechány na místě v péči rodinného příslušníka. Ostatní převezeni s poruchou vědomí nebo nevolností do zdravotnického zařízení," uvedl mluvčí karlovarské záchranky Radek Hes.

Policisté přitom apelují na rodiče, aby poučili své děti o nebezpečnosti této látky.

Co je HHC?

HHC je přírodním kanabinoidem vyskytujícím se v konopí jako jedna z mnoha látek (včetně psychoaktivního THC, které je zakázanou látkou). Látka může být návyková, ale dosud nebyla zařazena na seznam zakázaných, tedy je v České republice legální. Účinky HHC jsou velmi podobné, jako účinky THC – změna zrakového a sluchového vnímání, euforie, relaxační a povzbuzující účinky. Produkty s obsahem HHC se na trhu se vyskytují v různých formách např. jako cukrovinky v podobě gumových bonbónů. Prodávají se nejen v konopných automatech, ale také ve večerkách či online na e-shopech, tudíž si je může koupit kdokoliv jakéhokoliv věku.  Je však třeba upozornit, že kvůli své vysoké potenci může HHC mít i silnější nežádoucí účinky a může být zvláště nebezpečný, pokud se použije nevhodně nebo v nadměrném množství.

„I přesto, že je tato látka v České republice dosud legální, doporučujeme rodičům, aby své děti poučili o nebezpečnosti této látky," žádá policejní mluvčí Zuzana Churaňová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru