Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarský kraj se snaží pomoci rodinám, jejichž děti nejsou registrovány u dětského lékaře, a zároveň i těm, jejichž lékař ukončil svou činnost a nového se jim nedaří získat. Ve spolupráci s dětskými lékaři Janou a Tomášem Vyhlídkovými a příspěvkovou organizací kraje Dětským centrem Karlovy Vary proto otevře očkovací centrum pro děti, které se zaměří na zákonem stanovená povinná ale i nepovinná očkování. Nyní Rada Karlovarského kraje odsouhlasila provozní příspěvek pro dětské centrum ve výši 600 tisíc korun na vybavení.           

„Podobné centrum nikde v České republice nefunguje, také proto je tento nápad velmi kladně hodnocen odbornou veřejností. Sídlit bude v prostorech krajské organizace Dětského centra Karlovy Vary a provozovat jej budou dětští lékaři Tomáš a Jana Vyhlídkovi. Tento krok jednoznačně pomůže v proočkovanosti dětí z regionu, které nejsou registrovány u pediatra,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.           

Karlovarský kraj poskytne Dětskému centru Karlovy Vary příspěvek ve výši 600 tisíc korun na vybudování a vybavení ordinace. Provedeno bude štukování, výmalba, výměna podlah a rozvody vody. Zakoupeno bude vybavení ordinace, čekárny a také výpočetní technika. 

„Podle odhadů nemá v kraji zhruba 13 procent dětí svého praktického lékaře. Nejedná se však o přesné číslo, pojišťovny, které jsou odpovědné za zajištění zdravotních služeb, totiž tyto informace krajům neposkytují. Přesto je to procento poměrně vysoké a já jsem proto velmi rád, že se nám společnými silami daří zajistit tuto službu. Věřím, že provoz centra bude spuštěn podle plánu a zejména rodičům dětí bez pediatra ulehčíme situaci s povinným i nepovinným očkováním,“ doplnil hejtman Petr Kulhánek.

Očkovací centrum pro neregistrované děti bude sídlit na adrese Zítkova 1267 v Karlových Varech, jeho činnost by měla být zahájena v měsíci dubnu s tím, že provozní doba by byla 1x týdně, a to v pátek. Časy ordinačních hodin budou zveřejněny před zahájením provozu centra, stejně jako způsob objednávání pacientů, a to jak na webových stránkách kraje, tak na webu příspěvkové organizace Dětské centrum Karlovy Vary - www.dckvary.cz.

O poskytnutí dotace rozhodne Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém únorovém zasedání. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru