Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Aš - Obyvatelé a návštěvníci Aše budou moci v dohledné době využívat již třetí mezinárodní cyklostezku, propojující město s Německem.

Už zrealizovanými jsou tu Mostní cyklostezka, směřující z Aše do Selbu a Wunsiedelu (2012) a cyklostezka podél Halštrova, která vede z ašské obce Doubrava do německých lázní Bad Elster a dále do Olesnitz (2013). Tou třetí je cyklostezka nazvané Perlová, která spojí Aš s německými městy Selb – Plössberg, Schönwald, Rehau a Oberkotzau.

Převážná část této cyklostezky se nachází v Německu, značku cyklostezka mezinárodní získá díky cca 200 metrům cesty, která stezku přivede přes hranici blíže k Aši, do lokality za prodejní komplex Travel Free.

Na dvousetmetrovou část bylo v letních měsících loňského roku vypsáno výběrové řízení. Jeho vítěz, společnost ROADFIN STAVBY s.r.o. Vejprnice, byl potvrzen usnesením rady města z 11. září 2023. Zhotovitel má podle smlouvy o dílo stavbu provést v termínu od 20. 3. 2024 do 26. 6. 2024. Cena zakázky z výběrového řízení je 1,888 miliónu korun (bez DPH).

Dle zadání zhotovitel obnoví stávající lesní cestu, která bude o šířce cca tři metry, se zpevněnými krajnicemi, v konečné fázi s asfaltovým povrchem.

Cyklostezka bude směřovat z Německa do České republiky těsně u hraničního přechodu Aš – Wildenau.

Příprava projektu a realizace Perlové cyklostezky, dlouhé cca 35 kilometrů, probíhá od roku 2016, kdy byla k dispozici první studie. Povede převážně po cestách s asfaltovým povrchem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru