Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Kalovy Vary - Projektový týden na Střední škole logistické v Dalovicích v roce 2024 přinesl žákům bohatý program, který byl plný praktických zkušeností a nových poznatků. Během týdne se uskutečnilo více než 30 akcí, jež propojily teoretické znalosti z logistiky, dopravy, finančnictví a cestovního ruchu s reálnou praxí. Starší žáci sdíleli své zkušenosti s maturitními pracemi, účastí na soutěžních veletrzích a projektech. Firmy a dobrovolníci spolupracující se školou představili své aktivity prostřednictvím přednášek a workshopů. Žáci se zúčastnili vzdělávacích exkurzí a soutěží. Nedílnou součástí byla certifikace žáků třetích ročníků za jejich osobní rozvoj v rámci dopravy a spojů.

Paralelní akcí byl Global Money Week 2024, kde se žáci zaměřili na rozvoj finanční gramotnosti pod heslem „Chraňte své peníze, zajistěte svou budoucnost“. Toto téma zdůraznilo význam bezpečného nakládání s financemi. Přednášející z praxe upozornili na odpovědný a informovaný přístup k osobním financím a na rizika spojená s finančními podvody a online nakupováním. Diskutovalo se i o ochraně osobních údajů a riziku krádeže identity. Absolventi školy přiblížili žákům realitu pracovního života a význam vzdělání pro jejich budoucí kariéru. Praktické workshopy na téma sestavení životopisu a přípravy na pracovní pohovor byly pro žáky velmi prospěšné. V závěru týdne si žáci zahráli simulační hru „Finanční svoboda“ a věnovali se koučinku, aby si zajistili kvalitní život a osobní pohodu.

Projektový týden v roce 2024 se nenesl jen ve znamení získávání nových znalostí, ale zabýval se také rozvojem dovedností potřebných pro úspěch v dynamicky se měnícím světě. Díky spolupráci s předními firmami a institucemi se podařilo vytvořit inspirativní prostředí pro všechny účastníky a položit základy pro jejich budoucí kariéru.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru