Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Celkem šest projektů Karlovarského kraje bude usilovat o přízeň odborné poroty i široké veřejnosti v soutěži Stavby Karlovarského kraje. Z realizovaných staveb je to nejen revitalizace objektu Císařských lázní, včetně vestavby unikátního multifunkčního sálu, ale také rekonstrukce Domova se zvláštním režimem „MATYÁŠ“ v Nejdku. Z chystaných projektů pak byla přihlášena výstavba Karlovarského inovačního centra, nových objektů G1, G2, G3 v karlovarské nemocnici a přístavba urgentního příjmu v sokolovské nemocnici.

V pořadí již 23. ročník soutěže Stavby Karlovarského kraje pořádá Regionální stavební sdružení Karlovy Vary ve spolupráci s Karlovarským krajem a statutárním městem Karlovy Vary. Akce si klade za cíl seznámit odbornou i laickou veřejnost s úrovní současného stavebnictví v regionu a zároveň přispět ke zviditelnění stavebních, projekčních a investorských firem. V uplynulých 22 letech se v rámci soutěže představilo na 630 staveb a návrhů.

„Tato soutěž je skvělou příležitostí, jak veřejnosti prezentovat naše projekty. Lidé se tak mohou sami přesvědčit o tom, že na kraji rozhodně nezahálíme a snažíme se věci posouvat dopředu. Počet přihlášek, který jsme letos podali, to jasně dokládá. O to víc nás pak těší, když je naše práce oceněna. Jen v případě Císařských lázní se můžeme pochlubit například prestižním oceněním Best of Realty za velice citlivou, ale zároveň inovativní rekonstrukci této historické perly. Věřím, že i v soutěži Stavby Karlovarského kraje se nám podaří zaujmout,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Veřejnost se díky soutěži bude moci seznámit s nákladnou obnovou Císařských lázní, která trvala bezmála tři roky. Představena bude také vestavba jedinečného multifunkčního sálu od architekta Petra Hájka, jenž je umístěný v samotném srdci národní kulturní památky a který budí zájem napříč odbornými kruhy. O získaní titulu stavba Karlovarského kraje bude usilovat i rekonstruovaný Domov se zvláštním režimem „MATYÁŠ“ v Nejdku. Stavební úpravy by zde měly přispět nejen ke zkvalitnění pobytových služeb pro klienty, ale také k vylepšení zázemí pro zaměstnance nebo třeba k nižší energetické náročnosti budovy. Z chystaných projektů bylo do soutěže přihlášeno Karlovarské inovační centrum, jehož výstavba reaguje na doposud chybějící veřejnou inovační infrastrukturu v regionu. Odeslány byly rovněž údaje k projektům, jako je přístavba stávajícího pavilonu C v Nemocnici Sokolov, kde bude umístěno oddělení urgentního příjmu, a výstavba nových objektů G1, G2 a G3 v rámci Generelu Karlovarské krajské nemocnice, které vzniknou z důvodu vyčerpané kapacity stávajících budov.

Stavby a projekty bude jako každý rok hodnotit odborná porota a veřejnost. Samostatně pak bude udělena cena Ministerstva průmyslu a obchodu, cena hejtmana Karlovarského kraje a cena primátorky města Karlovy Vary. S jednotlivými projekty Karlovarského kraje se veřejnost bude moci seznámit na webu soutěže www.stavbykarlovarska.cz. Veřejné internetové hlasování probíhá v termínu od 15. 5. do 18. 6. 2024.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru