Foto: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Chodov - Obyvatelé domu v Chodově nahlásili v pátek ve čtyři hodiny ráno na tísňovou linku hasičů, že z bytu v prvním nadzemním patře vychází kouř. Následně upřesnili, že kouř je již v celém vchodě a že nemohou dům opustit. Operační středisko tak vyhlásilo II. stupeň požárního poplachu.

První jednotka na místě potvrdila, že požár zasáhl celý byt a že na balkonech nad hořící bytem jsou osoby, které čekají na záchranu. Ještě před příjezdem hasičů na místo opustilo dům osm osob, dalších dvanáct pak hasiči zachránili výškovou technikou z balkonů či vyvedením po schodišti ve vyváděcích maskách. Samotná likvidace plamenů trvala několik desítek minut, průzkumem v hořícím bytě byla uvnitř nalezena osoba bez známek života.

V počátku zásahu se dva členové městské policie nadýchali kouře, po zhoršení jejich zdravotního stavu byli sanitkou převezení do nemocnice. Evakuované a zachráněné osoby byly umístěné v evakuačním autobuse, po dvou hodinách zásahu a po odvětrání domu bylo možné je postupně pustit zpět do jejich bytů.

Na místě zasahovalo 11 jednotek hasičů, příčina požáru a výše škody je v šetření.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru