Foto zdroj: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Prožijete mýty i skutečnosti starověkého Egypta, země faraonů a otroků, v umění mezinárodně uznávaného výtvarníka Heshama Malika. Autor výstavy chce touto iniciativou ukázat, že odkaz umělecké tvořivosti dokáže přetrvat tisíciletí a oslovit i dnešního člověka. Výstava s názvem „Kemet“ bude v Muzeu Karlovy Vary k vidění až do 2. června.

Velkolepost starověkého Egypta nechává Malik ožít prostřednictvím často toho nejcennějšího a nejosobnějšího lidského majetku, a to šperků. Se šperky se můžeme seznámit skrze umělecká díla, jimiž jsou obrazy, dřevěné plastiky i další předměty, od drobných korálků přes sošky a sochy. „Díla, která vystavuji v karlovarském muzeu, jsou díla, která nejlépe odpovídají moderní estetice a zároveň představám o egyptské kráse,“ uvádí umělec.

Expozice je uspořádána tematicky, nikoliv chronologicky. Mezi témata patří faraoni ve staroegyptské civilizaci, jak se Egypťané orientovali ve vlastním životě pomocí designu a barev a také to, jak chtěli uchovat svůj odkaz na věky věků. Více podrobností o výstavě i otevírací době najdete na webu kulturní instituce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru