Foto: město Sokolov
Karlovy Vary

Sokolov - Zástupci vedení města Sokolova chtějí více zapojit mladou generaci do plánování budoucí podoby města. Ve snaze o otevření dialogu se proto setkali s členy Studentského zastupitelstva. Tato schůzka představuje, podle starosty Sokolova Petra Kubise, první krok ke spoluúčasti na procesech, jež mají dlouhodobý dopad na vzhled i atmosféru města: „Změny, které připravujeme, chceme dělat pro všechny občany, a mladí lidé jsou toho nedílnou součástí. Je pro nás klíčové, aby se aktivně zapojili do dění v Sokolově a cítili hrdost na své město.“
 


 
Během setkání byli studentští zástupci seznámeni s řadou projektů, jako je výstavba náplavky podél řeky Ohře a Lobezského potoka nebo revitalizace historického kláštera, jenž by mohl obohatit kulturní nabídku města. Důležitou součástí diskuze byla také otázka městského rozpočtu, jehož pochopení je pro studenty příležitostí naučit se více o finančním řízení a prioritách města.

Místostarosta Jan Picka připomněl i možnosti mezinárodní spolupráce, když pozval studenty na oslavy padesátiletého partnerství s německým Saalfeldem. „Tyto oslavy, které se uskuteční v říjnu, nejsou pouze kulturní akcí, ale také skvělou příležitostí pro mladé lidi navázat kontakty se svými vrstevníky z partnerského města,“ říká Picka.

Radní Iva Kalátová představila žákům konkrétní nabídku: „Chceme dát studentům šanci vytvořit vlastní projekt, který odráží potřeby a představy jejich generace. Výsledky projektu odprezentuje jejich starostka přímo na zasedání městského Zastupitelstva. Chceme tak mladým lidem otevřít možnost reálně ovlivnit směřování Sokolova.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru