Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Ministerstvo vnitra České republiky vyhlásilo výsledky 1. ročníku projektu Úřednický čin roku 2023. V Zrcadlové kapli v Klementinu převzala ocenění vedoucí odboru řízení projektů Krajského úřadu Karlovarského kraje Květa Hryszová, která měla spolu se svým týmem na starosti projekt Revitalizace Císařských lázní v Karlových Varech. A právě tato zdařilá revitalizace, jež v červnu minulého roku opět otevřela návštěvníkům brány památky v samém srdci Karlových Varů, zaujala také porotu.           

„Císařské lázně jsou národní kulturní památkou a perlou Karlových Varů i celého kraje. O jejich jedinečnosti svědčí neutuchající zájem veřejnosti o prohlídky a akce, které se v prostorech Císařských lázní konají. Za touto nádherou je však třeba vidět obrovské množství práce, které koordinoval a řídil náš odbor řízení projektů. Jednalo se o velmi náročnou rekonstrukci, která vyžadovala specifické, precizní a odborné práce. Jsem velmi pyšný, že se nám společnými silami podařilo vdechnout Císařským lázním život. Ocenění paní Květy Hryszové je zcela oprávněné a já jí i všem členům týmu ještě jednou gratuluji,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Úřednický čin roku oceňuje výjimečné skutky lidí, kteří pracují pro český stát a samosprávy. Sbírá úspěšné příklady projektů, jež zlepšily práci úřadů či přímo kvalitu života v Česku. Oslavuje ty, kdo dokáží i navzdory překážkám a nesnázím prosadit ve veřejném sektoru nové myšlenky, týmovou spolupráci a lepší veřejné služby pro všechny.         

„Musím zcela otevřeně přiznat, že nebylo vůbec jednoduché vybrat a nominovat jen některé z projektů, které mají jednotlivé odbory krajského úřadu na starosti. Nicméně revitalizace Císařských lázní byla svým rozměrem skutečně obrovským projektem, kterým jsme na úřadě žili několik let a velmi se těšili na finální podobu, jež nám při slavnostním otevření vyrazila dech. Jsem vděčná za to, že Ministerstvo vnitra tímto způsobem upozorňuje na skvělé činy lidí pracujících pro stát a samosprávy. K vybraným projektům a aktivitám tak přiřazuje konkrétní osoby, které po většinu času stojí za velkými skutky zcela anonymně. Gratuluji oceněné kolegyni Květě Hryszové a jejímu týmu,  Císařské lázně se i díky jejich práci a nasazení po  mnoha letech  vrátily na výsluní, kam rozhodně patří,“ doplnila ředitelka Krajského úřadu Karlovarského kraje      

V porotě zasedli nejvyšší státní tajemník Jindřich Fryč, vedoucí oddělené sociálních inovací na Ministerstvu práce a sociálních věcí Markéta Pěchoučková, ředitel Krajského úřadu Středočeského kraje Jan Louška, spoluzakladatelka Česko.Digital a platformy Byro Eva Pavlíková, kosmický inženýr a popularizátor vědy Jan Lukačevič, pedagog a výzkumník katedry veřejné a sociální politiky Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy Petr Witz, náměstek ministra vnitra Lukáš Hendrych, podnikatel, investor a technologický nadšenec, zakladatel společnosti Etnetera Martin Holečko a ředitel sekce pro veřejnou správu Ministerstva vnitra Jiří Koubek.  

Do prvního ročníku projektu bylo nominováno celkem 130 mimořádných počinů v šesti kategoriích. Do finále jich bylo vybráno 20. Projekt Revitalizace Císařských lázní Karlovy Vary byl oceněn v rámci kategorie Skvělá spolupráce, a to právě za mimořádnou spolupráci mezi celou řadou institucí a profesí, které se na přípravě a průběhu revitalizace podílely. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru