Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Institut lázeňství a balneologie, v.v.i., ve spolupráci s Fakultou biomedicínského inženýrství ČVUT uspořádal 2. ročník konference Moderní technologie v lázeňství. Tato prestižní akce se uskutečnila v pondělí 15. dubna v Císařských lázních a znovu zviditelnila Karlovy Vary jako město vědy, výzkumu a inovací v oblasti lázeňství a balneologie. Konferenci podpořila svou záštitou ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová, dále hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek a primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová.

V úvodním bloku přednášek vystoupila celá řada významných osobností, včetně Rut Bízkové, předsedkyně správní rady ISFOR a bývalé předsedkyně Technologické agentury ČR, Zdeňka Třískaly, vedoucího Českého inspektorátu lázní a zřídel, Ministerstvo zdravotnictví ČR a Rudolfa Pečinky, poradce ministryně pro vědu, výzkum a inovace.

Hlavním tématem konference bylo představení nejnovějších trendů, které formují budoucnost lázeňství a balneologie. Diskutovalo se o digitalizaci, umělé inteligenci, telemedicíně, moderních zdravotních aplikacích a využití virtuální reality. Konference se zaměřila na evropské inovační trendy a poskytla platformu pro výměnu znalostí, diskusi o aktuálních tématech a prezentaci nejnovějších výzkumných výsledků, a to nejen Institutu lázeňství a balneologie.

"Je úžasné vidět, že zatímco první ročník konference přilákal 80 účastníků, tentokrát se nás sešlo více než 250. Tento růst je nejen důkazem zájmu o moderní technologie v lázeňství, ale také odráží významný pokrok a úspěchy našeho institutu. Naše konference je nejen platformou pro sdílení nápadů a nejnovějších technologických trendů, ale také příležitostí k oslavě toho, čeho jsme společně dosáhli a čeho teprve můžeme dosáhnout," uvedla Alina Huseynli, ředitelka Institutu lázeňství a balneologie.

"Tento rok jsme nejen prezentovali inovativní myšlenky a výzkumné výsledky, ale také vytvořili příležitosti pro navázání nových partnerství a spoluprací," doplnila Patricie Hloušková, hlavní organizátorka akce a garantka pro oblast vzdělávání v ILaB.

Díky vysoké účasti a pozitivním ohlasům je zřejmé, že konference Moderní technologie v lázeňství upevňuje své místo na mapě významných odborných akcí v regionu a vede k dalšímu rozvoji tohoto významného odvětví pro Karlovarský kraj.

Pro další informace a program konference navštivte webové stránky Institutu lázeňství a balneologie.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru