Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Pokud jste se někdy vydali na některou z pěších turistických tras v regionu, do cíle vaší cesty vás bezesporu dovedlo značení, o které se starají lidé z Klubu českých turistů. Také letos se vedení Karlovarského kraje rozhodlo vyhovět žádosti Klubu českých turistů a poskytnout mu individuální dotaci na obnovu značení a údržbu informačního systému. Celkem na tyto účely vyčlenilo 200 tisíc korun.

„Díky cílené podpoře Karlovarského kraje se u nás v regionu můžeme pochlubit kvalitním značením turistických tras, což se pozitivně promítá i do jeho návštěvnosti. Stále více lidí využívá tyto trasy ke svým volnočasovým aktivitám. Krajská dotace by měla jít na cestovní náhrady značkařům a také pokrýt část materiálových nákladů, včetně těch, které jsou určeny na kontrolu a potřebnou opravu informačního systému,“ upřesnil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Vojtěch Franta s gescí v oblasti lázeňství, cestovního ruchu a UNESCO.

Klub českých turistů se již 135 let stará o údržbu značení pěších turistických tras po celé zemi. Jen na území Karlovarského kraje bylo k 1. lednu letošního roku vyznačeno přes 1 600 kilometrů těchto tras. Dle schválených plánů letos obnoví více než 500 kilometrů. Každý rok by se totiž mělo jednat o jednu třetinu z celkového počtu kilometrů. Bližší informace o aktivitách Klubu českých turistů najdete na webu organizace.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru