Ilustrační foto
Karlovy Vary

Cheb - „Pořádek a bezpečí“ – To je společná akce Městské policie Cheb a Policie ČR, kdy strážníci a policisté kontrolují vytipované lokality ve městě. Jedná se především o problematická místa, ve kterých se zdržují závadové osoby. Hlídky také reagují na signály občanů našeho města. To znamená, že bez odkladu se řeší i takové lokace, na které lidé upozorňují.

"Cílem kontrol těchto osob není jen identifikace, ale také prevence. Pokud zjistíme jakékoliv protiprávní jednání, řešíme to v rámci našich kompetencí jako je například udělení pokuty, oznámení správnímu orgánu či vykázání z místa. Tyto činnosti jsou však na denním pořádku městské policie," uvedl ředitel Městské policie Cheb Pavel Janošťák.

Na základě analýzy bezpečnostních rizik a pocitu bezpečí byl Městkou policií Cheb vytvořen plán bezpečnostních opatření. Některé tyto aktivity budou provádět strážníci sami a některé v součinnosti s Policií ČR.

Tato akce začala na počátku jara a nyní proběhla z pátku 19. dubna na sobotu 20. dubna ve vytipovaných lokalitách, kdy hlídky zkontrolovaly 21 závadových osob. U některých těchto rizikových občanů bylo zjištěno protiprávní jednání, a to strážníci vyřešili na místě. Hlídky městských policistů se o víkendu zaměřily například na okolí nádraží, parků, sídlišť jako je Skalka, Spáleniště a jiné.

"Naší denní rutinou ve městě je snaha o dodržování veřejného pořádku, občanského soužití a plnění obecně závazných vyhlášek. Tímto u nás preventivně předcházíme protiprávnímu jednání. Akce „Pořádek a bezpečí“ bude tak nadále probíhat," dodal na závěr Pavel Janošťák.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru