Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Cheb - Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

"Obviněný muž měl v úterý 7. května letošního roku krátce po jedné hodině ranní procházet kolem budovy vlakového nádraží v Chebu. Tam si měl všimnout jemu neznámé ženy, se kterou se dostal do slovní rozepře kvůli údajnému hluku. Poté si všiml, že má žena přes rameno kabelku, kterou se muž rozhodl odcizit. Přistoupil proto k sedmdesátileté ženě, se kterou se o kabelku začal přetahovat. Muž přestal být agresivní až v době, kdy žena upadla na zem a zranila se. Čtyřiatřicetiletý muž následně s kabelkou, ve které byla finanční hotovost či osobní věci ženy, utekl. Napadená žena musela vyhledat lékařské ošetření v nemocnici," popsal případ policejní mluvčí Jan Bílek.

Policisté se případem začali okamžitě zabývat. Po příjezdu na místo se u napadené ženy již nacházela hlídka chebských strážníků. Ve spolupráci s Městskou policií Cheb se policistům z obvodního oddělení Cheb – město podařilo čtyřiatřicetiletého muže o několik desítek minut později zadržet, a to za pomoci městského kamerového systému, který měli policisté i městští strážnici ihned k dispozici.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl čtyřiatřicetiletý muž vzat do vazby. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru