Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Kolektivní systém Elektrowin udělením certifikátu potvrdil, že Karlovarský kraj odevzdal v roce 2023 ke zpětnému odběru a recyklaci více než milion kilogramů elektrozařízení, které bylo následně zpracováno s využitím nejlepších dostupných technologií v souladu s evropskými standardy. 

Podle dat společnosti Elektrowin se tímto kraj podílí na snížení produkce skleníkových plynů o 10 370 tun CO2, což je stejné množství, které pohltí 4159 vzrostlých stromů. Dále také na omezení těžby o 527 100 litrů ropy, jedná se o stejné množství jako pohonné hmoty do osobního auta pro 19 745 cest Praha – Brno po D1. V neposlední řadě také o úsporu 5 426 075 kWh elektrické energie potřebné k 5 426 111 mycím cyklům myčky nádobí. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru