Foto zdroj: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Ostrov - V sobotu 11. května startuje výstavní sezóna v Letohrádku Ostrov. Od 15 hodin se zde uskuteční vernisáž výstavy s názvem „Říká se, že Nová vlna je mrtvá! - Osmdesátá léta 20. století v českém umění“. Jedinečná expozice připomene poslední desetiletí totalitního režimu s překvapivě aktivní a svobodnou uměleckou tvorbou. Tak si užijte sobotní den ve vybrané společnosti těch nejlepších českých umělců.

Výstava v letohrádku je sestavena z výpůjček předních českých galerií i soukromých sběratelů. Představuje osobitou tvorbu skupiny Tvrdohlaví a o generaci starší umělce ze skupiny 12/15 - Pozdě, ale přece. Těšit se můžete na plátna velkých rozměrů i sochy. Prezentovat se budou vynikající čeští umělci, jako je například Rittstein, Sopko, Bornová, Gabriel, Gebauer, Střížek či David, jehož plátno dalo název celé výstavě. Na vernisáži promluví ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec a kurátor výstavy Martin Dostál. Práce předních českých umělců zde budou k vidění až do 7. července. Více informací najdete na webu kulturní instituce. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru