Energie udolala Jihlavu a dál vede baráž
Karlovy Vary vs. Jihlava. Foto: HC Energie Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Hokejisté karlovarské Energie v pátek večer přidali třetí výhru v řadě v baráži o extraligu a přiblížili se návratu do nejvyšší soutěže. Proti Jihlavě si už v první třetině vybudovali luxusní tříbrankový náskok, ten však ztratili během tří minut poslední dvacetiminutovky. O výhře domácích a zisku důležitých dvou bodů rozhodl v samostatných nájezdech kapitán Václav Skuhravý. Další utkání čeká energetiky již v neděli, kdy zajíždějí na led aktuálně druhého Kladna.

Vstup do osmého zápasu bojů o extraligu vyšel Energii náramně. Hned v první minutě ujel hostující obraně Ondřej Beránek a tváří v tvář hostujícímu gólmanovi Škarkovi nezaváhal. O tři minuty později využil dobře napadající Dávid Gríger chyby Šidlíka a backhandovým blafákem překonal Škarka podruhé. Dvě minuty před koncem první třetiny zvýšil v přesilové hře Stanislav Balán na 3:0 a domácí šli do kabin s luxusním třígólovým náskokem.

Začátek druhé části vyšel lépe hostům. Již po půlminutě žlutočervení povedenou kombinací, na jejímž konci byl Josef Skořepa, snížili na rozdíl jediného gólu. Dukla svou aktivitou dál dělala domácím problémy, v 27. minutě však vymetl Jakub Flek šibenici jihlavské svatyně a vrátil tak Energii klid a především náskok tří branek.

Třetí dvacetiminutovka nebyla nic pro fanoušky se srdeční slabostí. Vše začalo ve 47. minutě, kdy se před domácí brankou prosadil důrazný Radek Hubáček a snížil na 2:4 z pohledu hostů. O minutu později už vedla Energie pouze o gól. Domácí nezvládli buly v obranném pásmu a zcela nepokrytý Lukáš Anděl zakončoval do prázdné branky. Karlovarští zareagovali oddechovým časem, ale málo platné. V 50. minutě totiž dokonal jihlavskou cestu za vyrovnáním bombou od modré Matěj Stříteský a 5.128 diváků v KV Areně utichlo definitivně. Novotného v domácí brance vystřídal Tomáš Závorka, který se stal hrdinou závěru zápasu. Dukla tlačila dál, rozhodnutí měl na své holi v poslední sekundě základní hrací doby Čachotský, ale ve stoprocentní šanci selhal.

V prodloužení měly oba týmy výhodu přesilové hry, prosadit se však nedokázaly a tak o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich se prosadil hned v první sérii domácí kapitán Václav Skuhravý, Závorka následně úspěšně vychytal všech pět jihlavských střelců a značnou měrou přispěl k zisku důležitých dvou bodů. Energie vede čtyři kola před koncem baráže o dva body před Kladnem, na třetí Jihlavu s Litvínovem má náskok ještě o bod větší.


Branky a nahrávky: 1. O. Beránek (M. Rohan), 4. Gríger, 18. Balán (Krejčí, Stloukal), 27. Flek (Stloukal), rozh. náj. Skuhravý – 21. Skořepa (Straka, Diviš), 47. R. Hubáček (Kajínek, Čachotský), 48. Anděl (Čachotský, D. Váňa), 50. Stříteský (Straka, Diviš). Rozhodčí: Hodek, Šír – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5128. Střely na branku: 23:51. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:4, 5:4.

Zdroj: HC Energie Karlovy Vary

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru