Z chomutovského zooparku úplně zmizí tahle oblíbená vyhlídka u rybníka
Dělníci už vyhlídku rozebírají, pro letošní sezonu zůstane prostor nevyužitý. Zdroj: zoopark
Zajímavosti

Chomutov - Od začátku března je v chomutovském zooparku uzavřena vyhlídková terasa u Kamenného rybníka. Je třeba ji kompletně rozebrat a zlikvidovat, její konstrukce již dosloužila. Budoucí podobu této části areálu by měla vyřešit architektonická studie. Zoopark o tom informuje na svých webových stránkách.

Likvidaci vyhlídky doporučil statik, na dřevěné konstrukci se během let podepsala vlhkost a mrazy. „Terasa je již bohužel neopravitelná, proto jsme se ji rozhodli na doporučení odborníků odstranit,“ vysvětlila ředitelka zooparku Věra Fryčová.

Dělníci už vyhlídku rozebírají, pro letošní sezonu zůstane prostor nevyužitý. „Necháme zpracovat studii, která by řešila tento prostor včetně protější betonové terasy nad expozici vodních ptáků,“ sdělila dále ředitelka. Tato část areálu je pro zoopark důležitá i proto, že je blízko hornímu vstupu. „Pro řadu návštěvníků přicházejících horní bránou je to první zastávka v naší zoo, proto je třeba jí věnovat pozornost,“ doplnila ředitelka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru