Karlovy Vary se opět rozzáří! Nenechte si ujít již čtvrtý ročník festivalu světla
Foto: MMKV
Co se chystá

Karlovy Vary - Karlovy Vary se opět rozzáří. V pátek 13. září město čeká již čtvrtý ročník festivalu světla VARY°ZÁŘÍ. Jedná se o jedinečnou koncepci festivalu kombinující nejzajímavější současné technologie s neopakovatelnou architekturou lázeňského města.

Akce začíná ve 21 hodin a končí ve 23:45 hodin.

Hlavní stanoviště

1. Hotel Thermal - multimediální show - Hvězdná brána

Umělec: Tomáš Carda

Multimediální show Hvězdná brána Vás bude lákat již z dálky. Velké kruhové plátno umístěné ve výšce, společně s výkonnými světly samo o sobě připomíná hvězdnou bránu. Obsahem projekce odehrávající se na velkém kruhovém plátně bude putování vesmírem pomocí červých děr. Tato pouť nám bude odhalovat známý i neznámý vesmír a představovat nejrůznější, mnohdy až prapodivné světy a planety. Můžeme se dostat také do nebezpečných částí vesmíru. V případě nebezpečí bude červí díra ihned uzavřena. Po uzavření červí díry, a tedy i hvězdné brány, začíná celá pouť od počátku.

2. Dvořákovy sady - interaktivní multimediální stanoviště - Nebeská bouře

Umělec: Adam Ligocki

Světelná audiovizuální instalace Nebeská bouře Vás pocitově přenese nad bouřková oblaka, ve kterých probíhá neskutečná podívaná. V mračnech se blýská a pulzují všemi barvami. Tato nevídaná podívaná je doplněna výraznými zvukovými efekty. Stanoviště je interaktivní a tak se Vy i Vaše děti budou moci mraků (pěny) dotýkat a hrát si v nich. Návštěvníci se projdou po vytyčené trase v nebeských mracích (v pěně).

3. Mlýnská kolonáda - Kinetická LED show - DNA

Umělec: Karel Antonín

Jedinečná kinetická světelná instalace DNA, nabízí unikátní pohled na desítky světelných LED trubic, které jsou zavěšeny na desítkách pohyblivých motorů. Díky tomu vytvářejí fascinující 3D obrazce v nejrůznějších barvách, polohách a výškách přímo nad hlavami diváků. Trubice zobrazují nejrůznější obrazce od vln připomínajících vodní hladinu, přes rotace a struktury připomínající DNA v nejrůznějších barvách a pozicích.

4. Tržní kolonáda - světelná show - Mineralizace

Umělec: Patrick Jennings (UK)

Světelnou audiovizuální instalaci Mineralizace tvoří speciálně upravené světelné programovatelné RGB LED pásky a RGB LED lišty, které jsou připevněny na konstrukci a tvoří jedinečnou audiovizuální show. Díky programování budeme jednotlivě řídit tisíce pixelů, které jsou umístěny v těchto páscích a lištách. Za doprovodu hudby a ruchů vytvoříme jedinečné audiovizuální stanoviště Mineralizace, které rozehraje Tržní kolonádu.

5. Divadelní náměstí / řeka Teplá - projekce na vodní stěnu - 4 roční období

Umělec: Jiří Miřatský

Projekce na vodní stěnu ve 3D. Příběh 4 roční období, jehož podkladem je stejnojmenná skladba od Vivaldiho Vám představí životadárnou sílu vody z Karlových Varů ve všech ročních obdobích a ve všech jejich podobách. Projekce kombinuje podoby vody společně s hvězdným nebem, sluncem, měsícem, přecházejícími souhvězdími a znameními zvěrokruhu dle ročních období. V některých obdobích doplňují i typické přírodní prvky, jako růst rostlin či padající listí. Prostor zde samozřejmě dostanou i Karlovy Vary, jejich dominanty a podoby v různých ročních obdobích se budou zjevovat ve velkých 3D bublinách, které doplní lázeňskou atmosféru.

6. Grandhotel Pupp - videomapping - 1989

Umělec: Michal Nárovec

Videomapping na Grandhotelu Pupp, který uctí výročí 30 let od Sametové revoluce. Videomapping na motivy sametové revoluce bude kloubit významné okamžiky, které vedly k sametové revoluci a vzniku našeho svobodného demokratického státu spolu s uměleckými a architektonickými prvky. Videomapping bude zahrnovat scény věnované těmto motivům: komunismus - období nesvobody, Charta 77, protesty, revoluce, zvolení prezidenta Václava Havla. Efekty budou vytvářeny primárně v barvách trikolóry.

7. Císařské lázně - interaktivní videomapping - Světelný orchestr

Interaktivní videomapping, reagující na hlasitost zadaných povelů diváků. Videomapping bude ztvárněn za pomoci částicových systémů a elementů, které obrůstají jednotlivé části budovy. Podle hlasitosti diváků se částice rozrůstají na čím dál větší část budovy. Když diváci překročí stanovenou hladinu zvuku, oživí budovy i uvnitř, kde se zjeví částicové tančící siluety. I když návštěvníci nebudou zrovna aktivní, na budově stále poběží základní vrstva videomappingu, která bude mapovat architekturu Císařských lázní.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru