TO NEJ NA VÍKEND: Napínavá escape hra, kulinářský festival a koncert na zámku
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Kam vyrazit o víkendu? Příjemné počasí babího léta nás láká ven, tak toho využijme, nabídka akcí je pestrá. Můžete navštívit festival českého kulinářství, užít si procházku u řeky Ohře s povídáním o rybách nebo si vychutnat koncert vážné hudby na zámku.

Víte také o nějaké další zajímavé akci nebo pořádáte něco zajímavého? Podělte se s ostatními a pozvěte je... Dejte nám včas vědět a my akci zařadíme do našeho pravidelného přehledu. Pište na mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 STRÁŽCE PŘÍBĚHŮ, ZABIJAČKA

14. 9. 2018 od 16:00 – 17:00 hod., Krajská knihovna K. Vary, Závodní 378/84, Karlovy Vary - Dvory
– Knihovna je multikulturní místo, kde najdete mnohé. Držíme se s dobou, a proto pro vás máme i Escape (únikovky) v našem A-klubu. Můžete si vybrat mezi Strážcem příběhů a „Zabijačkou“. Obě hry jsou založené na literatuře. Nemusíte se však ničeho bát, jsou to všechno známé příběhy, a i kdybyste náhodou příběhy neznali, tak je vše koncipované tak, že se vám děje spojí.
Hlásit se můžete na www.utecknize.cz
– Vstupné: 100 Kč

 CHEBSKÝ EINTOPF - FESTIVAL ČESKÉHO KULINÁŘSTVÍ

15. 9. 2018 od 9:00 – 17:00 hod., Sportovně rekreační areál Krajinka, Cheb
– Zveme vás na první chebský gastrofestival, aneb 100 let českého kulinářství v Chebu. Inspirací se stala Chebská kuchařka, která je nabídkou kulinárního putování starým Chebem. Tento den však nebude jen o ní, ale bude hlavně o tom, co dobrého k jídlu a pití se nabízí dnes. Chebskou nabídku regionálních potravin obohatí dobroty z měst České inspirace, ochutnáme třeba kapří hranolky z Třeboně, rum z Jindřichova Hradce, víno a chléb z Kutné Hory nebo pumprnikl z Hradce Králové.
Chystáme se vyzvat místní kuchařky k soutěži o nejlepší koláč, pozvat známé kuchaře, zahrát vám dechovku i country. Náladu povznesou ochutnávky Becherovky či několika druhů piva.
– Akce k oslavě 100. let republiky

 ZA RYBÍM TAJEMSTVÍM KARLOVARSKÉHO KRAJE

15. 9. 2018 od 14:00 – 17:00 hod., Pravý břeh řeky pod hradem Cheb poblíž kryté lávky, Cheb
– Vycházka zaměřená na vodní svět řeky Ohře.
– Z místa srazu pod hradem Cheb kolem řeky Ohře k přehradě Skalka a zpět, nenáročná trasa vhodná i pro kočárky a osoby se sníženou mobilitou (délka max. 3 km). Vycházka kolem řeky Ohře, stěžejní vodní páteře Karlovarského kraje, povídání o rybách a další vodní fauně, malá výstava našich druhů ryb na břehu řeky. Představení nově vydané publikace ryby a mihule Karlovarského kraje, která zde bude pro návštěvníky dostupná.

KONCERT MARTINY SEHYLOVÉ – ZÁMEK OSTROV

14. 9. 2018 od 19:30 hod., Dvorana Zámku Ostrov, Jáchymovská 1, 363 01 Ostrov
– Koncert ostrovské sopranistky Martiny Sehylové, absolventky Pražské konzervatoře oboru Klasický zpěv, v doprovodu klavíristy Norberta Hellera, kde zazní operní árie od W. A. Mozarta, F. X. Mozarta či Beethovena.
– Vstupné: volné

 RODINNÝ DEN V KYSELCE

15. 9. 2018 od 10:00 – 17:00 hod., Karlovarské minerální vody, a.s., 362 72 Kyselka
– Tradiční akce konaná v Kyselce pro rodiny s dětmi. Jízdy Mattoni parním vláčkem na trati Kyselka - Vojkovice a zpět.
– Program: dětské vysokozdvižné vozíky, pohádky v kině, ukázkové jízdy Trial, malování na obličej, skákadla pro děti, dětské dílničky a mnoho dalšího.
– Vstupné: zdarma

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ AKCE NA KARLOVARSKU:

POŘÍČSKÁ POUŤ

• 15. 9. 2018 od 14:00 hod., Statek Bernard, Královské Poříčí

 VOŘÍŠKIÁDA 11. ROČNÍK

• 15. 9. 2018 od 14:00 hod., Český kynologický svaz, Komenského 2644, Aš

 NETRADIČNÍ KONCERT V OSTROHU – DUO JEAN DE CARRO

• 15. 9. 2018 od 15:00 hod., Kostel sv. Wolfganga, Ostroh – Poustka

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru