Týden očima karlovarských strážníků: Bezdomovci výtržníci, injekční stříkačky v ulicích i zmatená vyznavačka satana
ilustrační foto: e-deniky.cz
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V uplynulém týdnu strážníci městské policie v Karlových Varech zaznamenali 610 událostí, řešili 227 přestupků a k tomu mnoho dalších zajímavých případů.

Ve čtyřech případech převáželi osobu na protialkoholní záchytnou stanici. Opakovaně se zabývali problémy s bezdomovci, kteří více obtěžují okolí vzhledem, než že by se dopouštěli závažného protiprávního jednání. Přesto se i oni dočkali sankcí, jako například pár bezdomovců, který se 8. listopadu krátce před půlnocí dopouštěl rušení nočního klidu.

Celkem třikrát byly hlídky vyslány na oznámení o požáru. V pátek 9. listopadu u vlakového nádraží v Nákladní ulici strážníci narazili na vozidlo, z jehož motorové části se valil kouř. Strážníci zajistili místo proti vstupu nepovolaných osob a přivolali hasiče. Během jejich činnosti se na místo dostavila i majitelka vozu. Další dva případy se týkaly pálení kabelů, kde v tom posledním se podařilo strážníkům zjistit dvojici přestupců, kterým byla udělena pokuta.

Strážci veřejného pořádku také pomáhali, když 7. listopadu nalezli díky oznámení na ulici dezorientovaného sedmaosmdesátiletého muže. Díky spolupráci s policisty se podařilo zjistit mužovo bydliště a strážníci jej tak brzy předali manželce. V dalších dvou případech pomáhali v bytech s manipulací osob, které upadli a jejich blízcí si vyžádali pomoc městské policie. V jednom případě byla hlídka vyslána s žádostí o první pomoc, konkrétně nasazení AED (defibrilátor). Po příjezdu bylo bohužel konstatováno, že muži již není pomoci.

Ve čtvrtek 8. listopadu strážníci řešili oznámení na podivné jednání starší ženy, která maluje po zdech symboly. Při kontaktu s hlídkou žena hovořila o démonech a satanovi. Strážníci ženě zavolali zdravotnickou pomoc, neboť zde byly jejich schopnosti nedostatečné. Došlo však i na závažnější protiprávní jednání řešené strážníky.

V pátek ve čtyři hodiny při kontrole Rybář narazili na sedmadvacetiletého řidiče, který usedl za volant, byť nadýchal téměř dvě promile alkoholu. Muž byl předán na místě kolegům z Policie ČR, stejně jako ten samý den ve 21:30 hodin nebezpečný muž, který byl v pátrání. Spolupráce hlídek Městské policie a Policie ČR zafungovala na výbornou.

Na závěr uvádíme spíše kuriózní případ, kdy strážníci byli v sobotu 10. listopadu během tří hodin třikrát voláni k nálezu injekční stříkačky, jednou dokonce cestou oznámení na Policii ČR. Tři oznamovatelé, tři různá místa, to se často nestává, byť se strážníci s touto činností potkávají pravidelně. Nedávná celorepubliková akce městských policií však potvrdila, že v Karlových Varech se tyto nálezy naštěstí vyhýbají dětským hřištím.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru