ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Chebsko - V minulém týdnu vykonávali dopravní policisté z odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje dohled nad BESIP na dálnici D6, kde prováděli měřícím zařízením kontrolu dodržování povolené rychlosti.

Poblíž Obilné na Chebsku, na 162. kilometru, projížděl třiatřicetiletý řidič osobního vozidla značky Audi rychlostí 217 km/h. "V místě, kde je dovolená rychlost 130 km/h, překročil tedy rychlost o 87 km/h," potvrdil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Hlídka se za řidičem okamžitě vydala a vozidlo zastavila. Následně řidiče automobilu vyzvala k předložení dokladů předepsaných k provozu a řízení motorového vozidla.

Poté policisté s řidičem sepsali oznámení o přestupku, které bude oznámeno odpovědnému správnímu orgánu k projednání. Ten může řidiči uložit sankci 5 až 10 tisíc korun a zákaz řízení na délku 6 až 12 měsíců.

"Za překročení maximální povolené rychlosti byla třiatřicetiletému řidiči uložena v minulosti již bloková pokuta," dodal Jakub Kopřiva.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru