Předseda bytového družstva prohýřil peníze nájemníků. Za statisícovou zpronevěru mu hrozí až osm let vězení
ilustrační foto
Karlovy Vary

Chebsko - Chebští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání zločinu a přečinu zpronevěry.

Obviněný měl jako předseda Společenství vlastníků jednotek bytového domu v Mariánských Lázních přístup k bankovnímu účtu, kde společenství shromažďovalo finanční prostředky. A právě tohoto přístupu měl muž zneužít, protože od konce ledna do poloviny února minulého roku měl z bankovního účtu provést celkem 9 neoprávněných hotovostních výběrů pomocí platební karty, kterou měl ve svém držení.

To ale nebylo z jeho strany vše. Zhruba od poloviny do konce měsíce srpna minulého roku měl provádět neoprávněné finanční transakce pomocí platební karty a bezhotovostní převody z bankovního účtu společenství. Učinit tak měl ve dvaceti případech.

Tohoto jednání se sedmatřicetiletý muž dopustil i přesto, že si byl vědom toho, že jedná bez vědomí a souhlasu orgánů Společenství. Finanční prostředky nepoužil v rámci činnosti a v zájmu sdružení, ale peníze si měl nechat pro svoji potřebu. Společenství tím způsobil škodu téměř 870 tisíc korun. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

(JK)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru