VIDEO: Dron zachytil z výšky hořící pole. Platí výstraha před vznikem a šířením požárů!
Foto: Karlos videa / Youtube
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - S velkou pravděpodobností dnes mohou vznikat požáry, které se kvůli počasí budou snadněji šířit. Varují před tím meteorologové, kteří vydali výstrahu pro celé území naší republiky. Výstraha platí do odvolání

Český hydrometeorologický ústav upozorňuje, že v důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů. Nerozdělávejte oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalujte trávu, neodhazujte cigaretové nedopalky na zem, nepoužívejte přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Říďte se místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány. Dbejte na úsporné hospodaření s vodou.

Vysoké teploty a sucho mají za následek, že rapidně vzrostl počet výjezdů hasičů. Proti zhruba padesátce výjezdů jich evidují nyní denně až třikrát tolik! Jeden z velkých požárů zasáhl v pátek odpoledne pole u Lipence na Lounsku. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požární poplachu a do zálohy povolali vrtulník. Shazování vody z výšky naštěstí nebylo zapotřebí. O rozsahu požáru si můžete udělat představu ve videu pořízeném z dronu.

https://www.youtube.com/watch?v=Xs7zH_mp3IE

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru