Kraj zahájil stavbu příjezdové komunikace k budoucímu centru BMW Group
Kraj zahájil stavbu příjezdové komunikace k budoucímu centru BMW Group. Foto zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Sokolovsko - Karlovarský kraj začal se stavbou dopravního napojení na budoucí průmyslovou zónu Podkrušnohorské výsypky, kde vznikne Vývojové centrum koncernu BMW Group.

K výstavbě příjezdové komunikace se kraj přihlásil v memorandu, které společně s firmou BMW Group a společností Sokolovská uhelná uzavřel v lednu loňského roku. Přípravou a realizací stavby byla pověřena Krajská správa a údržba silnic.

„Je to pro nás velmi důležitý okamžik, do našeho kraje přichází významný investor a Karlovarský kraj jako partner začíná se stavbou dopravního napojení na Vývojové centrum BMW Group. Náš kraj patří ke strukturálně postiženým regionům a nutně potřebuje nová pracovní místa a práci s přidanou hodnotou, ale také rozvoj vědy a výzkumu, hi-tech provoz, který tady dosud chybí. Zajímavé je pro nás i spojení BMW Group s vysokoškolskými pracovišti a možnost dostat k nám do regionu jednak vysokou školu, ale také specialisty v různých oborech,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

„V první řadě bychom chtěli poděkovat za veškeré úsilí, podporu a partnerství ze strany Karlovarského kraje, Sokolova a okolních komunit. Projekt pokračuje nadále podle plánu. Po získání stavebního povolení by měly začít stavební práce v prvním čtvrtletí roku 2020. Tím započne transformace celého regionu a učiní z něj atraktivní místo pro mladé, kvalifikované a zkušené lidi,“ uvedl Helwig Lehmann, vedoucí projektu Vývojového centra BMW Group.

Realizací projektu příjezdové komunikace byla pověřena Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje. „V rámci vybudování nového dopravního napojení dojde k umístění nové okružní křižovatky na silnici II/210. Směrem k nové průmyslové zóně a areálu BMW Group bude vystavěn násep a na něm umístěno rameno z nové křižovatky o celkové délce 50 metrů. Po dokončení výstavby areálu bude na toto rameno navazovat další kruhový objezd, který bude sloužit pro vjezd na parkoviště u areálu BMW Group a dále jako napojení nově plánované silnice od křižovatky poblíž Boučí,“ popsal ředitel Krajské správy a údržby silnic Jan Lichtneger.

Na financování akce se kraji podařilo získat finanční prostředky v rámci programu RE:START, které kraj obdržel ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Krajská správa a údržba silnic vypsala výběrové řízení na stavbu s předpokládanou hodnotou zakázky 78, 7 milionu korun bez DPH. Nejvýhodnější nabídku podala společnost STRABAG s vítěznou cenou 60, 9 milionu korun bez DPH.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru