Žena zaplatila muži zálohu na opravu auta, vůz dostala zpátky nepojízdný a rozebraný!
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarsko - Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže z Mostu, kterého obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry.

Obviněný měl ve druhé polovině června roku 2019 od šestapadesátileté ženy z Karlových Varů převzít finanční prostředky jako zálohu na opravu osobního automobilu značky Volkswagen, které patřilo jejímu šestašedesátiletému manželovi a bylo speciálně upravené pro hendikepované osoby.

O pár dní později měl obviněný od ženy převzít další finanční prostředky, která byly tentokrát určeny na nákup pneumatik s disky. Jenže obviněný vozidlo neopravil a pneumatiky nezakoupil. Na konci října měl navíc vrátit automobil značky Volkswagen v nepojízdném stavu, rozebraný a například bez skříně řízení.

To ale nebylo z jeho strany vše, protože od jiné, jednašedesátileté ženy z Karlových Varů, měl ve druhé polovině září roku 2019 převzít finanční prostředky určené na zprostředkování nákupu vozidla v zahraničí. Domluvený osobní automobil ovšem obviněný nedodal a na písemné a telefonické urgence od jednašedesátileté ženy nereagoval.

Všechny finanční prostředky si měl obviněný nechat pro svou potřebu a tím způsobit škodu přibližně 110 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl za přečin zpronevěry v posledních třech letech pravomocně odsouzen.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru