V závějích sněhu u Kramolína uvázly kamiony a dalších šestnáct aut! Silnice v noci zůstala zavřená
Foto: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Chebsko - Několik vozidel zůstalo stát v úterý večer ve sněhových závějích na silnici u Horního Kramolína u Mariánských Lázní.

Provoz zde blokovaly dva kamiony proti sobě, které kvůli sněhu nemohli dál pokračovat v jízdě, ve sněhu pak následně zapadla i další dodávková a osobní auta a to včetně jednoho vozidla údržby silnic. Přivolaní hasiči ze tří jednotek s využitím pomoci Technických služeb města Teplá a jejich traktoru uvolnili zapadlá auta a pomohli jim se na silnici otočit či vycouvat.

V uvízlých vozidlech bylo přes dvě desítky osob včetně několika dětí. Hasiči z Teplé pro všechny připravili evakuační vozidlo a také prostor v Teplé pro možné přečkání až do doby, než se podaří silnici zprůjezdnit. Nakonec nebylo potřeba toto evakuační místo využít, v krátkém čase se podařilo všechna vozidla kromě dvou kamionů ze sněhu vysvobodit.

Po celou dobu zásahu bylo na místě velmi špatné počasí se silným větrem a neustávajícím sněžením. Kamiony na místě zůstaly minimálně do rána, nebylo v silách hasičů nákladní auta vyprostit. Silnice byla kvůli těmto zapadlým kamionům celou noc zcela uzavřená.

0112kramolin

0112kramolin3

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru