VIDEO: Mediálně známé zimní trhy v Mostě nemají vliv na počet lidí s covidem
Zimní farmářské trhy v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Karlovy Vary

Most - Vánoční trhy nezpůsobily nárůst množství pacientů s covidem. Právě tím argumentovala vláda Andreje Babiše, když je v českých městech zakázala. Zkušenost z Mostu, kde si s nařízením poradili, upravili program a místo vánočních navštěvují lidé pozměněné zimní farmářské trhy, hovoří jasně.

V okrese Most přibylo od 1. prosince do 19. prosince 2189 potvrzených případů onemocnění covid-19. A to přes to, že lidé mají možnost se scházet na čerstvém vzduchu na zimních farmářských trzích na 1. náměstí. V Mostě je po přepočtu na 100 tisíc obyvatel méně nemocných než v sousedním Litvínově, kde se klasické trhy nekonají.

Pro srovnání na Teplicku, kde trhy na náměstí rovněž nejsou, přibylo 2618 nakažených za stejné období. Okres Teplice je ale o něco lidnatější než Mostecko.

https://www.youtube.com/watch?v=NU8k0uJF4II

A druhý soused, okres Chomutov: Za prosinec je známo zatím 2282 nově infikovaných obyvatel. Chomutov trhy podle vládního nařízení zrušil, udělal ale kompromis a částečně je obnovil v parku. Také Chomutovsko je o pár tisíc obyvatel lidnatější než Mostecko.

V Mostě se tedy ukázalo, že se pořádání venkovních trhů, které se mezi lidmi těší velké oblibě, nijak neprojevilo na počtu nově nemocných.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru