Dárky krve a plazmy převzali v sokolovském kostele ocenění Zlaté kříže
Ocenění dárci krve v klášterním kostele. Foto zdroj: město Sokolov
Karlovy Vary

Sokolov - Jsou svým způsobem hrdinové, byť nenápadní. Každopádně svým počínáním zachraňují lidské životy a bez nich by si neporadil nejeden medicínský obor. Jedná se o dárce krve a krevní plazmy, kteří po řadu let míří do transfuzního oddělení. Za svůj dar z nejcennějších převzali v sokolovském klášterním kostele Zlaté kříže ČČK druhého a třetího stupně.

Slavnostního aktu se ve středu 7. září zúčastnili primářka transfuzního oddělení sokolovské nemocnice Zuzana Fialová, za Český červený kříž Ludmila Burdová a město Sokolov zastupoval místostarosta Ladislav Sedláček. Ve svých vystoupeních především vyzdvihli lidský postoj, kterým dárci nezištně přispívají k záchraně zdraví a lidských životů. Krev je to totiž nejcennější, co mají a nedá se ničím nahradit ani vyrobit.

Zlaté kříže III. stupně převzali ocenění dárci za 80 odběrů. Vezmeme-li v úvahu, že krev lze darovat třikrát až čtyřikrát ročně, pak to trvalo skoro dvě desetiletí, než dosáhli této mety. Ještě větší vytrvalost můžeme obdivovat u oceněných Zlatým křížem ČČK II. stupně za 120 odběrů. Nositelé Zlatých křížů ČCK jsou vesměs velmi skromní lidé a to, co dělají, považují za samozřejmost.

Fotoreportáž z akce najdete ZDE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru