Do Karlovarského kraje se sjedou záchranáři z celé České republiky
Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Během prvního červnového víkendu budete mít jedinečnou příležitost vidět zásah zdravotnických záchranných služeb z celé republiky. Jejich metodické cvičení „Karlovarská putovní 155“ proběhne v atraktivních lokalitách regionu, kde budou řešit úkoly, které prověří jejich schopnosti. Záštitu nad akcí převzal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.


Program akce bude zahájen v pátek 3. 6. 2023 „mimořádnou událostí“. Do simulovaného cvičení se zapojí záchranáři, operátorky zdravotnického střediska, ale také ostatní složky IZS. Cílem je především nácvik komunikace a týmové spolupráce. Následně se v sobotu 14 týmů vydá na trasu, kde budou plnit různé zdravotnické úlohy. Ze sedmi stanovišť budou veřejnosti přístupná pouze dvě – Mlýnská kolonáda a obchodní centrum Varyáda. Akce bude završena v neděli spanilou jízdou sanitních vozů všech zúčastněných krajů.

Po celý víkend je třeba dbát na zvýšenou opatrnost kvůli frekventovanějšímu pohybu sanitních vozů nejen na silnicích, ale také v místech pro pěší nebo v centru měst.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru