Foto zdroj: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Kam dál po střední škole? Tuto otázku si klade nejeden student maturitního ročníku. V rámci intenzivní spolupráce mezi Karlovarskou agenturou rozvoje podnikání, p. o. (KARP) a Fakultou sociálně ekonomickou Univerzity J. E. Purkyně Ústí nad Labem byla proto pro maturanty z Karlovarska i v letošním roce zorganizována návštěva univerzity v rámci Dne otevřených dveří.

„Záleží nám na tom, aby v kraji rostl počet vysokoškolsky vzdělaných lidí. Jsou naší budoucností. Z toho důvodu jsme před několika lety navázali partnerství s Univerzitou J. E. Purkyně v Ústí. Tamním vysokoškolákům zprostředkováváme témata i konzultace k jejich absolventským či seminárním pracím a pro středoškoláky z Karlovarska již druhým rokem pořádáme společný výjezd na dny otevřených dveří. Věřím, že tato i další naše iniciativy pomohou do regionu přivést nebo motivovat k návratu právě absolventy vysokých škol,” uvedl Vlastimil Veselý, ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání.

Nabídku společného autobusového zájezdu využilo celkem 11 studentů z různých středních škol, kteří měli zájem hlavně o prohlídku Fakulty umění a designu, Fakulty zdravotnických studií, Pedagogické a Přírodovědecké fakulty. Bohatý program zahrnující prohlídku kampusu, budov jednotlivých fakult, vědecké knihovny, učeben, laboratoří, ale také přednášky k nabízeným studijním oborům nebo diskuse se zástupci jednotlivých kateder a s potenciálně budoucími spolužáky studenty příjemně překvapil.

„Bylo to super. Ačkoli mám ještě jednu nabídku, kde se hradí školné a zaměstnavatel je ochoten ho uhradit, kdybych se měl hned rozhodnout, vyhrálo by Ústí. Super lidi, super fakulta. Určitě to naplnilo mé očekávání,” sršel nadšením Jan Čurlin, jeden z účastníků exkurze, který studuje Střední zdravotnickou školu v Chebu, vypomáhá jako pomocný bratr v nemocnici a zároveň pracuje jako zámečník.

I studentky z Gymnázia Cheb návštěva UJEP natolik nadchla a přesvědčila, že jsou rozhodnuté přihlášku určitě poslat. Dvě na Fakultu zdravotnických studií a jedna na Přírodovědeckou fakultu.

(Tisková zpráva KARP)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru