Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

ČR - Uctít či podpořit oběti trestných činů mohli lidé ve 12:00 minutou ticha. Před policejními služebnami se v poledne navíc rozblikaly majáky služebních vozidel.
 


Na dnešek připadá Evropský den obětí trestných činů, který je každoročně připomínkou podpisu Charty práv obětí v roce 1990. Uctít či podpořit oběti trestných činů jste mohli dnes ve 12:00 minutou ticha. Před policejními služebnami v celé republice se v poledne navíc rozblikaly majáky služebních vozidel. Symbolizovaly skutečnost, že když oběť vidí blížící se majáky, ví, že přichází pomoc.

Cílem Evropského dne obětí trestných činů, jehož připomínku organizuje Policie ČR ve spolupráci s Probační a mediační službou, je zvýšit povědomí o právech a potřebách obětí.

Probační a mediační služba má v České republice síť 74 středisek, na která se může obrátit kdokoliv, kdo se cítí být obětí. Pracovníci pomáhají obětem vyrovnat se s těžkou životní situací. Nabízí restorativní péči, bezpečný prostor pro rozhovor, doprovod důvěrníka na jednání s orgány činnými v trestním řízení a další pomocné služby. Probační a mediační služba dlouhodobě podporuje oběti trestných činů v jejich úsilí vyrovnat se s těžkou životní situací a pomáhá v boji proti předsudkům.

Také Policie ČR disponuje plošným systémem specialistů a metodiků pro oběti trestných činů a domácího násilí. Specialisté jsou pravidelně vzděláni v dovednostech, jakým způsobem pracovat s různými typy obětí a s jejich specifickými potřebami.

Registr poskytovatelů pomoci obětem trestných činů najdete ZDE

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru