Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Meteorologická zima trvá od 1. prosince do 28. února, občas, jako letos, do 29. února. Takže meteorologické jaro už je za dveřmi. Ačkoli by se dalo říct, že po praktické stránce již nějakou dobu panuje. Jako ve středu 21. února, kdy v Čechách, na Moravě a ve Slezsku bylo až 15 °C. Přesněji řečeno 14,6 °C, a sice v Doksanech. 

Druhým nejteplejším místem byly Kopisty s 13,6 °C a na bronzovém stupni vítězů se umístil Žatec s 13,4 °C. V Soluni teploměr ukázal 14,7 °C, v Chanii na Krétě 14,8 °C. Ale například na Zakynthosu rtuť nepřekročila 12,4 °C, na sousední Kefalonii 12,8 °C. Ani na bulharském pobřeží nebylo takové teplo, viz. 12,3 °C v Burgasu.

A teplé jihozápadní až jižní proudní nekončí:

23. února: Minima kolem 7 až 3 °C. Maxima okolo 6 až 10 °C. Ošklivě (hodně mraků).

24. února: Minima kolem 5 až 1 °C. Maxima okolo 7 až 11 °C. Krásně (málo mraků).

25. února: Minima kolem 2 až -2 °C. Maxima okolo 4 až 8 °C. Krásně (málo mraků).

26. února: Minima kolem 4 až 0 °C. Maxima okolo 4 až 8 °C. Ošklivě (hodně mraků).

Ústeckému a Karlovarskému kraji se srážky vyhnou. Ve střední části České republiky to však v noci na 24. února vypadá na sněžení (při teplotě 0 až 2 °C). Nejlepší „sněžící podmínky“ budou (až do rána) na Šumavě, v Novohradských horách, na Vysočině, v Orlických horách a v Krkonoších. Do večera sníh ani náhodou nevydrží (snad jen na horských vrcholech), ale snaha se cení…

Nicméně asi se shodneme na tom, že zima skončila.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru