Reprofoto: Horská služba
Karlovy Vary

Krušné hory – Venku jsou téměř jarní teploty, po sněhu ani vidu, ale jsou místa, kde se stále lyžuje. V Krušných horách to je samozřejmě Klínovec, kam míří lyžaři z Česka, ale i Německa. Horští záchranáři tak mají stále plné ruce práce.

Podezření na vnitřní zranění a rychlý transport německého snowboardisty do nemocnice ve spolupráci s německými kolegy řešili horští záchranáři v sobotu 13. ledna v dopoledních hodinách na Klínovci. Záchranáři raněného po příjezdu na místo ohledali a pojali podezření na vnitřní zranění. Nebylo času nazbyt. Snowboardistu zafixovali a transportovali na stanici Horské služby na Klínovci. Sem pro něho přijeli němečtí kolegové zdravotníci, kteří ho urychleně převezli do nemocnice.

„Mladík si zranění způsobil při pádu na uzavřené sjezdovce. Mladík bohužel nerespektoval zátarasy, vnikl na viditelně uzavřenou sjezdovku a upadl na neupraveném čerstvě nasněženém umělém sněhu," informuje Horská služba ČR. Po chvíli mu už bolest nedovolila pokračovat v jízdě a zaměstnanci skiareálu zavolali Horskou službu.

Horští záchranáři i provozovatelé areálů neustále apelují na návštěvníky hor a skiareálů, aby respektovali značení a doporučení zaměstnanců skiareálů a horské služby, nepřeceňovali síly a chovali se na sjezdovkách i mimo ně bezpečně: „Na stránkách Horské služby jsou pravidla, která říkají, jak se bezpečně chovat na sjezdovkách, v terénu, než vyrazíte na túru apod. Lehkovážnost opravdu není na místě, leckterá pochybení mívají bohužel i vážné následky.“

Horská služba ze zásahu zveřejnila také VIDEO.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru